Bel direct: 074 - 266 49 89

   

Het Coronavirus

15-03-2020

 

Wij zijn gewoon OPEN

Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Fysiotherapie 't Dijkhuis de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijk:

Onze praktijk blijft gewoon open en de behandelingen kunnen doorgaan mits je geen verkoudheids- of griepklachten hebt. Ook wanneer je langer dan twee weken geleden in een risicogebied bent geweest, maar geen griepverschijnselen, luchtweg- of verkoudheidsklachten hebt, kan de behandeling doorgaan. Twijfel je of je naar de behandeling kunt komen? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

We gaan uiterst zorgvuldig om met de gezondheid van onze cliënten en therapeuten, zoals je dat van ons kunt verwachten. Mocht jouw therapeut vanwege klachten niet aanwezig kunnen zijn, dan word je daar persoonlijk over geïnformeerd. We zullen dan samen naar een andere oplossing zoeken.

Bereikbaarheid van de praktijk

In verband met landelijke maatregelen rondom het coronavirus is onze praktijk op dit moment alleen bereikbaar via de ingang bij het gezondheidscentrum (ingang bij de apotheek en huisartsen) en dus NIET via de ingang bij het restaurant.

Fysiotherapie op afstand

Kun je niet naar de praktijk komen, dan is fysiotherapie op afstand mogelijk. De therapeut kan telefonisch de voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de Physitrack oefen app toesturen. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie. Krijg je aan huis fysiotherapie? Dan kan dit ook gewoon doorgaan, mits je geen verkoudheids- of griepklachten hebt. De fysiotherapeut geeft het aan als hij/zij zelf niet in staat is om te behandelen.

Maatregelen in de praktijk

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega's en hierbij wordt de medewerking van onze cliënten gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van trainingsapparaten en deze goed te reinigen na elk gebruik. Daarnaast is het belangrijk om zelf een handdoek mee te nemen.

Groepslessen

Tot nadere orde zijn we genoodzaakt om al onze groepslessen te annuleren (FysioFit, SeniorFit, FitKids en COPD trainingsgroepen) Cliënten die komen voor sportrevalidatie in de oefenzaal zijn gewoon welkom en krijgen hun begeleiding van onze fysiotherapeuten.

Wat kun je zelf doen?

* Was je handen regelmatig

* Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

* Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg

* Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen.

* Raak je gezicht zo min mogelijk aan, met name de ogen, neus en mond. 


Binnen Fysiotherapie 't Dijkhuis volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen.