Bel direct: 074 - 266 49 89

   

Update Corana 1 mei 2020

01-05-2020

Fysiotherapie krijgt weer groen licht!          

 

Vanaf maandag 4 mei is Fysiotherapie ‘t Dijkhuis weer open voor fysiotherapeutische behandelingen.

 

Vanuit de overheid en RIVM is besloten dat fysiotherapiepraktijken hun werk geleidelijk mogen hervatten onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn door onze beroepsgroep beschreven in een beleid dat bestaat uit een triage stappenplan.

 

Wij zijn blij dat deze beslissing genomen is omdat wij als zorgverlener mensen willen helpen, juist in deze moeilijke tijden. In onze praktijk hebben wij de juiste voorzorgsmaatregelen genomen (RIVM richtlijnen) om de behandelingen zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden en het infectiegevaar zoveel mogelijk te reduceren.

 

U kunt een afspraak maken via de mail (info@fysiotherapiedijkhuis.nl), telefonisch (074-2664989 of 06-10007341) of aan de balie.

Samen met u bepalen we de noodzaak van behandelen en vervolgens zullen wij enkele vragen met u doornemen of het voor u en ons veilig is om een behandeling te starten.

 

  • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 C)?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld? 

 

Belangrijk blijft dat u tijdens uw bezoek aan onze praktijk zich aan de RIVM regels houdt.

 

Telefonisch of video consult tijdens corona blijft ook mogelijk:

U kunt zich bij ons aanmelden voor een telefonisch of videoconsult. Er wordt dan een telefonisch consult ingepland met één van onze therapeuten. Wij zullen dan beoordelen wie u het beste kan helpen.

 

Oefenschema:

  • Bent u bekend bij ons, of heeft u een telefonisch of video consult gehad, dan kunnen wij u van een online trainingsschema voorzien
  • Wandel- of hardloopschema’s om uw conditie op peil te houden
  • Krachtoefeningen voor elke gewricht

Graag willen jullie allemaal adviseren om te BLIJVEN BEWEGEN. Bewegen is goed voor het lichaam, maar ook om je weerstand op peil te houden of te verbeteren.

 

Fysiotherapie ‘t Dijkhuis is qua organisatie en hygiëne professioneel ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM.

Wat betekent dit voor u?

  • Gelieve de exacte tijd van de afspraak het pand betreden. U kan dan namelijk direct via de routing de behandelkamer binnen lopen. Doordat wij nu tijdelijk een 25 minuten schema hanteren komen mensen daardoor niet met elkaar in aanraking in de wachtkamer en/of in het pand;
  • De behandelaars reinigen na elke patiënt de behandelbank en attributen. Daarnaast worden de hygiëne vanuit het RIVM opgevolgd. U dient een zelf uw eigen handdoek mee te nemen!;
  • U dient alleen de praktijk te betreden. Er mogen maximaal 2 personen in de behandelkamer. U en de behandelaar (uitgezonderd de kinderfysiotherapie behandelingen; hierbij mag het kind en 1 ouder mee naar binnen).

 

Wij zijn blij dat wij onze passie met een verantwoord beleid kunnen opschalen en u als klant weer te ondersteunen bij uw hulpvraag! We hopen jullie op deze manier weer van dienst te kunnen zijn en willen jullie alvast bedanken voor het begrip voor deze bijzondere situatie.

 

Gezonde groet,

Team Fysiotherapie ’t Dijkhuis