Fitkids

Wat is Fitkids?
FITKIDS is een gespecialiseerd beweegprogramma voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een beperking en/of chronische ziekte, zoals bijvoorbeeld; diabetes, cystic fibrosis, jeugdreuma, syndroom van Down, verstandelijke beperking, autisme, en astma. Deze kinderen sporten en fitnessen samen in een sportcentrum onder begeleiding van gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten.

Waarom Fitkids?
Trainen en sporten is fijn en gezond. Het is leuk om gewoon meet te kunnen doen en ook nog eens goed voor je lichaam!

Het trainingsprogramma wordt afgesteld op de behoefte van het kind.

Afhankelijk zijn van een rolstoel is geen probleem, de oefenruimte is gelijkvloers en er zijn andere dingen die voor rolstoelers handig zijn.

In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal.

Plezier en ontspanning staan voorop. Het kind leert uiteindelijk dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan geplande activiteiten en sport. De FITKIDS-begeleider zal het kind, na het doorlopen van FITKIDS, stimuleren om door te stromen naar een (aangepaste) sportclub of activiteit.

Waar & wanneer?
Op maandag- en woensdagmiddag worden er in onze oefenzaal FITKIDS trainingen verzorgd:

  • maandag 16.00u tot 17.00u
  • woensdag 15.00u tot 16.00u

Voor meer informatie:
U kunt contact opnemen met Marloes Heerink, Nicole Strikker of Lotte de Jong  tel. 074-2664989

Voor aanmelden:
U kunt uw kind aanmelden voor FitKids door te bellen met tel. 074-2664989 of een mail te sturen naar info@fysiotherapiedijkhuis.nl

Kijk voor meer informatie naar:
www.fitkids.nl