Bel direct: 074 - 266 49 89

   

HKZ gecertificeerd

HKZ Certificering

Op woensdag 12 oktober 2016 heeft er bij Fysiotherapie Gezondheidscentrum 't Dijkhuis, voor de tweede keer een HKZ audit plaatsgevonden.

We hebben deze audit met goed gevolg doorlopen en dit betekent dat wij het HKZ Certificaat hebben ontvangen. Dit certificaat is 3 jaar geldig.

Wij zijn erg blij met deze positieve beoordeling, dit geeft aan dat we onze organisatie goed op orde hebben en onze cliënten nog beter van dienst kunnen zijn!

 

Wat is het HKZ certificaat?
HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ Certificaat geeft aan dat onze praktijk voldoet aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg.
Het behalen van dit HKZ certificaat, betekent dat onze praktijk:                                 

  • goed georganiseerd is
 en cliënten centraal stelt
  • continu werkt aan optimalisering van het aanbod
  • betrouwbare resultaten presenteert
  • voldoet aan de eisen die vanuit de sector zelf, door financiers, cliënten en de overheid worden gesteld 

Toetsing
Bij HKZ-certificering toetst een externe organisatie of het kwaliteitsmanagementsysteem van onze praktijk voldoet aan vooraf vastgestelde HKZ-normen. Een door de Raad voor Accreditatie (RvA) aangewezen instelling voert deze uit. De toetsing is gebonden aan strikte regels.

 

Geldigheid
Als de certificerende instelling constateert dat onze praktijk aan de gestelde normen voldoet, geeft zij een HKZ Certificaat af. Het certificaat is drie jaar geldig, mits tussentijds opnieuw getoetst wordt. Na drie jaar vindt hercertificering plaats.

 

Bron: www.HKZcertificaat.nl