Geriatrie fysiotherapie

Het dagelijks leven thuis wordt lastig wanneer een ziekte of aandoening u beperkt in uw bewegingen. U bent bijvoorbeeld slecht ter been en kunt niet meer zonder hulpmiddel lopen. U durft niet meer goed te fietsen. U kunt moeilijk uit uw stoel of bed komen. Of u durft de trap niet meer op. De verzorging van uzelf en het doen van uw huishouden worden een probleem. 
 
Misschien komt u uit het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum en heeft u nog therapie thuis nodig. Uw partner of een familielid, die voor u wil blijven zorgen, wil goed leren omgaan met uw lichamelijke beperkingen.
 
De geriatriefysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van kwetsbare ouderen, cliënten met een hoge biologische leeftijd en complexe gezondheidsproblematiek veelal met een atypische en onduidelijke presentatie. Hij/zij richt zich op het dagelijks bewegen van de cliënt in zijn leefomgeving en streeft naar het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid als belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit van leven en voor participatie in de samenleving.

Waarvoor kunt u terecht bij de geriatrie fysiotherapeut

  • Ziektebeelden: longaandoeningen, hart en vaatlijden, claudicatio intermittens (etalagebenen), operaties, neurologische aandoeningen (zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose) en orthopedische aandoeningen (reuma, uitgebreide artrose, osteoporose, amputaties).
  • Deskundig advies met betrekking tot tiltechnieken en aanpassingen van de leefomgeving. Advies uitbrengen ten aanzien van loophulpmiddelen en andere thuiszorghulpmiddelen.
  • Consultaanvragen betreffende (mobiliteit)problemen thuis of in het verzorgingshuis.
  • Preventief (re)activeren: wij verzorgen bewegen voor ouderen. Dit is fitness voor mensen met afnemende zelfstandigheid.
  • Valpreventie en valtrainingen
  • Transfercursussen

Wie is uw geriatrie fysiotherapeut?

In de praktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis zijn er 3 geriatrie fysiotherapeuten werkzaam:

Voor meer informatie kunt u bellen naar 074 - 266 49 89 of mailen naar info@fysiotherapiedijkhuis.nl