Bel direct: 074 - 266 49 89

   

Manuele Therapie

De manuele therapeut houdt zich bezig met het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van het bewegingsapparaat.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat, met name aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Klachten in de wervelkolom of ledematen kunnen ontstaan doordat gewrichten niet goed werken. Dergelijke stoornissen van het gewricht worden in de manuele therapie ook wel functiestoornissen genoemd.

Vaak is overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen. Bij manuele therapie verhelpt de therapeut de functiestoornis van een gewricht door het toepassen van bepaalde manipulaties. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren.

Lees verder