Bel direct: 074 - 266 49 89

   

Rugklachten en Rugnetwerk Twente

Lage rugpijn is een veel voorkomende aandoening. Tussen de 50 en 90% van de volwassenen zal ooit in zijn leven een episode van lage rugpijn doormaken. Jaarlijks is dit ongeveer 20% van de bevolking. De kans dat u ooit rugklachten krijgt is relatief groot. Gelukkig is rugpijn meestal niet schadelijk. Toch kan het een (tijdelijke) beperking geven in uw dagelijks leven; op uw werk, bij het sporten of bij de zorg voor u zelf of uw gezin.

 

Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen om van uw rugklachten af te komen of deze te verminderen. Soms bieden enkele adviezen al uitkomst. Helaas bestaan er ook rugklachten die al langer bestaan of een ernstiger oorzaak hebben. Dan is advies niet altijd genoeg.

Fysiotherapie Gezondheidscentrum ‘t Dijkhuis biedt daarom fysiotherapeutische hulp in de vorm van manuele therapiedry needling en uitgebreide trainingsfaciliteiten.

Een fysiotherapeut bespreekt met u wat nodig is om u te helpen en stelt met u een behandelplan op.

 

Wij hebben voor de meest voorkomende rugklachten speciale revalidatieprogramma’s, waarbij u leert waar uw rugklachten vandaan komen en wat u kunt doen om de klachten te verminderen met behulp van een oefenprogramma. Hierbij wordt u begeleid door uw fysiotherapeut.

Ook na (hernia)operaties kunnen onze fysiotherapeuten u helpen bij uw revalidatie.

Lees verder