Onze nieuwe website komt binnenkort online:            https://www.fysiotherapieborghende.nl 

Schouderklachten & Schouder Netwerk Twente

Heeft u schouderklachten, of bent u geopereerd aan uw schouder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van schouderklachten, zowel conservatief (zonder operatie) als na een operatie. 

Fysiotherapie Gezondheidscentrum ‘t Dijkhuis is verbonden aan het Schouder Netwerk Twente, een groep fysiotherapeuten die het handelen bij patiënten met schouderaandoeningen wil optimaliseren. Hiervoor worden zij uitgebreid opgeleid en bijgeschoold, zodat zij altijd handelen volgens de meest recente richtlijnen en beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Hierbij werken zij nauw samen met orthopeden en chirurgen. Onze schouderspecialisten helpen u bij het in kaart brengen van de klacht en geven passende invulling aan de revalidatie.

Voorbeelden van aandoeningen waarbij zij u optimale zorg kunnen bieden zijn:

  • Impingementklachten (inklemming van bot, spier, pees, slijmbeurs, kapsel)
  • Instabiliteitsklachten / schouderluxaties (uit de kom schieten) 
  • Frozen shoulder
  • Peesaandoeningen (ontstekingen, rupturen, degeneratie)
  • Bursitis (Slijmbeursontsteking)
  • Fracturen (breuken)
  • Sleutelbeen fracturen / luxatie
  • Regionale schouderproblematiek (inclusief schouderblad)
  • Thoracic Outlet Syndroom (TOS / TOCS / neurovasculair compressie syndroom)
  • KANS / RSI-klachten

Heeft uw (huis)arts aangegeven dat u één van bovenstaande klachten / aandoeningen heeft of wilt u weten of uw klachten behoren tot één van bovenstaande aandoeningen? Neem dan contact met ons op voor een intake. Geef hierbij aan dat het om een schouderklacht gaat.

De schouder is een complex gewricht dat is samengesteld uit verschillende botten en spieren.
De stabiliteit in het schoudergewricht is sterk afhankelijk van de werking van vier verschillende spieren.
Het blijkt soms lastig om de oorzaak van schouderklachten te achterhalen en bezoekt een patiënt verschillende zorgverleners. Het bezoek aan verschillende zorgverleners kost veel tijd en leidt soms tot verschillende diagnoses, daarom zijn wij lid van het Schouder Netwerk Twente.

Schouder Netwerk Twente (SNT)
SNT is een netwerk van fysiotherapeuten in de regio Twente. Deze groep fysiotherapeuten wil het handelen bij patiënten met schouderaandoeningen optimaliseren.
Daarvoor hebben de fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het SNT een aantal cursussen gevolgd,
waarin de meest actuele kennis en vaardigheden omtrent aandoeningen van de schouder, onderzoekstechnieken en behandelmogelijkheden is gedoceerd. Deze kennis met betrekking tot onderzoekstechnieken en behandelmogelijkheden zijn meestentijds gebaseerd
op wetenschappelijke evidentie. De fysiotherapeuten die lid zijn van het SNT verplichten zich tot regelmatige bij- en nascholing omtrent de meest actuele kennis op het gebied van schouderklachten.

http://www.schoudernetwerktwente.nl