Shockwave

Innovatie in behandeling
Behoort u tot de talloze patiënten die chronische pijn lijden en al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Injecties, medicatie, fysiotherapie etc. Diverse wetenschappelijke studies geven aan dat shockwave therapie erg goede resultaten geeft.
Graag vertellen we meer… Shockwave therapie is een innovatie in onze behandelingen.
Het werkt snel, effectief en helpt goed bij langdurige chronische klachten. 

Herkent u een van deze klachten?

  • Pijn aan de knieschijf

  • Hielpijn (hielspoor)

  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)

  • Schouderpijn met beperkte beweeglijkheid

  • Chronische elleboogpijn (tennis-, golferselleboog)

  • Chronische nek,- schouder of rugpijn

  • Andere vormen van peesontsteking (tendinitis)

Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen kunnen veel pijn veroorzaken. 

Geen medicatie of operatie nodig
Shockwave heet officieel Extracorporeal Shockwave-Therapie (ESWT). In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes kan met Shockwave Therapie de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. Zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden al bereikt na enkele behandelsessies. 

Echo-onderzoek
Shockwavetherapie wordt toegepast door een speciaal opgeleid fysiotherapeut . De fysiotherapeut lokaliseert de bron en het pijngebied door middel van onderzoek. Bij complexe zaken zet hij ook echografie in. U hoeft dus niet naar het ziekenhuis voor een echo-onderzoek.Met dit uitgebreide onderzoek - eventueel aangevuld met echo – wordt de oorzaak zichtbaar gemaakt. 

Lichaamseigen herstel
Na het onderzoek wordt het letsel blootgesteld aan korte shockwave-impulsen. Deze hoog energetische, akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied. Ze stimuleren op die manier het aanwezige herstelmechanisme van het lichaam. Met andere woorden: shockwave activeert de eigen herstelkracht van het lichaam. 

Snel weer pijnvrij bewegen
Veelal bent u na slechts een paar shockwave behandelingen weer pijnvrij!
U wordt persoonlijk, vakkundig en met bijzondere zorg behandeld door de specialisten van Fysiotherapie Dijkhuis.
Maak nu een afspraak.
Vul ons afspraakformulier in of bel 074 - 266 49 89.