Vergoeding etalagebenen

37 behandelingen vergoed uit de basisverzekering

Vanaf 1 januari 2018 hebben patiënten met claudicatio intermittens Fontaine 2, in de volksmond etalagebenen, recht op 37 behandelingen voor  looptherapie (GLT) uit de basisverzekering. Heeft u last van deze aandoening en wilt u weten of u recht heeft op deze vergoeding en wat u hiervoor moet doen? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Aantal behandelingen vergoed uit de basisverzekering
U heeft recht op maximaal 37 vergoede behandelingen uit de basisverzekering als u claudicatio intermittens Fontaine 2 heeft. Deze 37 behandelingen gedurende 1 kalenderjaar worden alleen vergoed als de behandelingen plaatsvinden bij een aangesloten ClaudicatioNet praktijk. Heeft u na de 37 behandelingen meer behandelingen nodig, dan kunt u deze wellicht vanuit uw aanvullende verzekering vergoed krijgen. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om in aanmerking te komen voor deze looptherapie.

Eigen risico
Belangrijk om te weten is dat deze behandelingen niet zijn uitgezonderd van het verplichte eigen risico. Heeft u er voor heeft gekozen om het eigen risico vrijwillig te verhogen dan betekent dit dat u de kosten zelf betaalt tot de hoogte van het eigen risicobedrag bereikt is.

Heeft u nog vragen over de vergoedingen vanuit uw verzekering, de aandoening claudicatio intermittens of looptherapie? Neem dan gerust contact met ons op!